Groep 5b

Welkom bij groep 5b.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 5b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk foto's bij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

18 dec 2020 - Kerst ( groep 5b )
Kerst
Het vieren van kerst op school is dit jaar anders gegaan dan gepland. Maar gelukkig hebben de kinderen nog een kerststukje kunnen maken. En dat hebben ze prachtig gedaan!

05 dec 2020 - Sinterklaas ( groep 5b )
Groep 5 heeft Sinterklaas goed gevierd! Elke dag is de stoomboot op het smartboard verzet, om te kijken hoeveel nachtjes het nog slapen was tot Sinterklaas op school kwam. Er zijn spelletjes gedaan, mooie tekeningen gemaakt, Pietengym met pietendiploma, schoentjes gezet en Rommelpiet is langs geweest. En dan vrijdag 4 december was het zover...Sint op school. De kinderen hadden spelletjes van thuis meegenomen en een film gekeken. Maar het was moeilijk concentreren op de film, als je weet dat elk moment sinterklaas binnen kan komen lopen. Sinterklaas had een paar weetjes in zijn grote boek over de kinderen staan. Ook hadden de kinderen dansjes en kunstjes gedaan en gedichtjes voorgedragen. En ze hadden een mooi cadeau van sint gehad.

05 dec 2020 - Museum Mesdag ( groep 5b )
De kinderen zijn naar het museum Panorama Mesdag geweest. Met de bus gaan is al een feest op zich. Eenmaal aangekomen werd de groep in tweeën gesplitst. Er werd verteld over de schilder Mesdag. Ook gingen de kinderen bij het wereldberoemde panorama schilderij kijken. Het was zo groot, dat sommige kinderen er zelfs een beetje duizelig van werden! Daarna heeft een groep de zee en lucht geverfd. De andere groep heeft de boten van de schilderijen nagetekend en daarna met krijt ingekleurd. Het eindresultaat is prachtig en hebben wij dan ook vol trots op de gang in de school gehangen!

05 dec 2020 - Herfst ( groep 5b )
De kinderen zijn het schooljaar meteen goed begonnen. Zij hebben veel met de tablets en wisbordjes gewerkt. Zo zijn ze ook op andere manieren, dan alleen uit boek en schrift, aan het leren. De kinderen hebben zowel getekend als geknutseld over thema herfst.