Groep 1/2e

Welkom bij groep 1/2e.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 1/2e. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk foto's bij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

17 jun 2021 - Verkeer ( groep 1-2E )
Vandaag sluiten we het thema "Verkeer" af.

We hebben les gehad over hoe je veilig kunt oversteken:

Kijk naar links, kijk naar rechts, kijk weer naar links en dan steek je over.

Best lastig, want wat is links en wat is rechts? We hebben het geoefend.

Op het digibord mochten we met Google Maps de weg zoeken van school naar huis.

Welke kruising kom je tegen? En waar kan je veilig oversteken?

Maandag starten we met het laatste thema van dit jaar: Zomer.

03 jun 2021 - Eten en drinken ( groep 1-2E )
Vandaag sluiten we het thema ‘Eten en drinken’ af. Het was leuk om hiermee te werken. Elke dag mochten twee kinderen een tafel dekken. Wat heb je daarvoor nodig? Daarna mochten ze crackertjes smeren en beleggen met zelf gekozen hagelslag of jam. We vonden het mooi om te zien hoe netjes ze dat deden. Na het eten moest er natuurlijk afgewassen worden. Dat was soms een waterballet. Maar de kinderen hebben genoten.
Ook zijn er mooie werkjes gemaakt ( zie foto’s) Bij de rekenles leerden we hoe je een reeks maakt van twee of drie. Sommige kinderen legden al een reeks van vier. We hebben de borden versierd met een kleurige reeks. Ook leerden we wat gezond en ongezond eten is.
Volgende week starten met het thema ‘Verkeer’

26 mei 2021 - wonen 2 ( groep 1-2E )

26 mei 2021 - Lente 2 ( groep 1-2E )

26 mei 2021 - Winter ( groep 1-2E )

06 mei 2021 - Thema Lente ( groep 1-2E )
In de klas hebben we gewerkt over de Lente.

We hebben zaadjes gezaaid en elke dag gekeken hoeveel ze zijn gegroeid.

Er was ook een bak kikkervisjes. Wat is het leuk om daar naar te kijken en te zien hoe groot ze al zijn. Natuurlijk hebben we liedjes van de lente geleerd en gezongen.

In de klas was een boerderij met allerlei dieren. Koeien en kalfjes, kippen met kuikens, schapen met lammetjes. En we hadden een bak met modder, waar de varkens en de biggetjes in konden spelen. Maar waarom spelen varkens in de modder? Daar hebben we les over gehad.

Toen de zon scheen, konden we heerlijk in de zandbak spelen.

25 mrt 2021 - Wonen
Thema WONEN
We hebben hard gewerkt over het thema "Wonen".
Iedereen heeft een huis, maar toch zijn ze verschillend. Toch zijn er ook dingen hetzelfde.
Zo heeft iedereen een keuken en een slaapkamer in huis. Maar er zijn ook verschillen.
Soms staat de wasmachine in de keuken, soms in de badkamer of achter een deur.
En we hebben geleerd wat "buurgetallen" zijn.
Natuurlijk hebben we mooie huizen en flats gebouwd in de klas. Kijk maar naar de foto's.

18 dec 2020 - Sinterklaas ( groep 1-2 E )

18 dec 2020 - Kerst ( groep 1-2 E )

04 dec 2020 - Pietengym ( groep 12E )

27 nov 2020 - Herfst ( groep 1-2E )
In de klas hebben wij over de herfst gewerkt. We hebben veel extra herfstmaterialen de klas in gehaald (mooie rood, geel, oranje herfstbladeren met de kinderen gezocht, kastanjes, eikels, dennenappels, walnoten, hazelnoten in de klas bekeken) We hebben het uitgebreid over herfstweer gehad, de winterslaap en het doorkomen van de herfst en winter van verschillende dieren besproken.
We hebben het thema afgesloten met een leuke herfstactiviteit op het schoolplein. Hierbij hebben alle kinderen hun kabouterdiploma verdiend.

27 nov 2020 - Rommelpiet ( groep 1-2E )
Donderdag 26 nov vonden alle kinderen een kado en iets lekkers in hun schoentje, maar vooral ook heel veeeeeeeel rommel in de klas!!
Wat hebben de kinderen lief geholpen met opruimen en al snel was de hele klas weer keurig opgeruimd. Wat een kanjers hebben we toch in onze klas!

05 nov 2020 - Kinderboekenweek ( groep 1-2E )
We hebben gewerkt over 'Vroeger en nu'.
Natuurlijk speelden we over ridders en prinsessen. Samen hebben we een mooi kasteel gemaakt.
Ook keken we met elkaar naar de school van vroeger. Dat zag er echt anders uit!
Maar ook een telefoon was heel anders, daar moest je aan draaien. En je kon er geen spelletjes op spelen.
Kijk maar naar de foto's.

05 nov 2020 - Thema mensen (gr. 1-2E)
Het thema 'Mensen' is alweer voorbij. Het was leuk om er over te werken. En we hebben veel geleerd. Leuk dat bijna alle kinderen hun babyfoto hadden meegenomen. Hoe kan je zien van wie welke foto is? Dat was soms even puzzelen.

Woensdag was de opening van de Kinderboekenweek. We mochten naar de hal van de school. Daar hoorden we het verhaal van het nieuwsgierige konijn.

Op de foto's kunt u alles bekijken.

15 okt 2020 - Schrijfster ( gr. 1-2 )
Vanochtend hebben alle kleuters genoten van een superleuke voorstelling. Dit omdat het nog steeds Kinderboekenweek is.
Het verhaal  ging over het boekje "Kaat Piraat" die samen met haar hondje en vriendje een zeehond willen redden. De zeehond kan niet meer zwemmen omdat hij een net om zijn staart heeft.
Vivian, de schrijfster van dit boekje, had een afwisselende voorstelling, de kinderen mochten meedoen in 't verhaal: oa met bewegingen en ook zongen we piratenliedjes.
De platen uit 't boek zagen we op een groot digibord.
Gelukkig liep 't verhaal goed af, maar het was best spannend.
Vivian vond 't heel leuk met onze kids. Toen ze klein was heeft ze ook op de Anemaschool gezeten. Dat is toch bijzonder.

Misschien kunt u in de bieb eens een boekje lenen van Vivian. Ze heeft heel veel leuke kinderboeken geschreven.

05 okt 2020 - Tweede week (gr. 1-2E )

11 sep 2020 - Eerste week in groep 1-2 E
Onze eerste week in groep 1-2 E.