Websites voor kinderen

Powerpoint

De kinderen van groep 5 t/m 8 moeten een presentatie houden in de klas en daarbij het programma powerpoint gebruiken. Dat kunnen ze na schooltijd in de klas voorbereiden. U kunt het programma ook aanschaffen om thuis te gebruiken omdat uw kind op deze school zit.

Ga naar www.schoolspot.nl en maak hier een account aan. De ICT-er van school krijgt nu een bericht met de vraag of uw kind wel echt op de Anemaschool zit. Als dat klopt, dan kunt u een jaarlicentie kopen voor het programma Office365 voor 27 euro ( in de winkel 159 euro).

Leskompas

Alle sites die uw kind in de klas gebruikt staan op een speciale site van onze school. U kunt gaan naar www.leskompas.nl en daar inloggen met de naam Anema. Het wachtwoord kunt u aan de leerkracht vragen. Op deze site kunt u nu heel makkelijk naar Muiswerk of andere programma's gaan.

Muiswerk

Als u extra wil oefenen met uw kind voor spelling of rekenen of woordenschat, kunt u aan de leerkracht vragen om dit voor u  aan te zitten in het programma Muiswerk. Uw kind krijgt een eigen code om hier extra te oefenen.

Als uw kind niet meer thuis kan oefenen, dan moet uw kind eerst op school een digitale toets maken. Daarna kan uw kind thuis weer verder werken.

Sommenprinter

Op de site www.sommenprinter.nl kunt u oefenbladen maken om te printen voor uw kind.