Groep 6a

Welkom bij groep 6a.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 6a. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk de foto's erbij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

06 apr 2020 - Weekoverzicht groep 6; 6 t/m 10 april

Blok 5, week 3, les 11

Thema 6, week 3, les 9

Thema 5, les 16

Woordenschat - week 22
Schrijf 4 woorden in je schrift + plaatjes week 22 uitknippen en door elkaar zetten. Leg de plaatjes en tekst weer goed.

Lezen 15 minuten

Blok 5, week 3, les 12

Thema 6, week 3, les 9d

Thema 5, les 18

Squla – 15 minuten

Blok 5, week 3, les 13

Thema 5, les 19

Woordenschat - week 22

Schrijf 4 woorden in je schrift + plaatjes week 22  uitknippen en door elkaar zetten. Leg de plaatjes en tekst weer goed.

Nieuwsbegrip XL + filmpje

Blok 5, week 3, les 14

Thema 6, week 3, les 10

Thema 5, les 20

Muiswerk – 15 minuten

Rekenen (Gynzy)

Reken lessen van afgelopen week afmaken.

Thema 6, week 3, les 11

Thema 5, les 21

Lezen - 15 minuten

Klaarwerk: Dit mag je elke dag doen als je klaar bent met je werk. Zelfs in het weekend:)

Bloon, Squla, Muiswerk, Engels

Heel veel succes deze week!

Groetjes van juf Anne en juf Patricia

06 apr 2020 - Thuiswerk Engels week 3
Lesson 3 – Parts of the body

Step 1: Vocabulary Woordenschat

Play these two games. Only start the second one when you have all the words correct in the first game.

Doe deze twee spellen. Begin pas met het tweede spel als je alle woorden van het eerste spel goed hebt.

Instructions Uitleg

• Press on the speaker symbol to listen to the word. Druk op het luidspreker symbool om naar het woord te luisteren.

1. Choose the correct word for each picture. Kies het juiste woord bij elk plaatje.
  • When you have finished, click on the button ‘Finish’ to check your answers. Als je klaar bent, klik op het knopje ‘Finish’ om de antwoorden te controleren.
  • If you have any mistakes, click on ‘Try again’ to repeat it. Als je fouten hebt gemaakt, klik op ‘Try again’ om het opnieuw te doen.

Step 2: Song Liedje

Instructions Uitleg

• Do the ‘Preparation’ exercise first. Match the words to the pictures. Doe eerst de ‘Preparation’ (voorbereidingsopdracht). Kies het juiste woord bij elk paatje.

1. Watch and listen to the song. Kijk en luister naar het liedje.
    2. Play the game. Match the body part with the correct number. Doe het spel. Zet het lichaamsdeel bij het juiste getal.
  • You can watch the song as many times as you need to. Je kunt het liedje afspelen zo vaak als het nodig is.

Step 3: Spelling

Instructions Uitleg

• Click on one of the body part pictures at the top. Klik op een van de plaatjes van lichaamsdelen bovenaan.

1. Drag the letters to the empty spaces to spell the word correctly. Sleep de letters naar de lege vakken om het woord goed te spellen.

19 mrt 2020 - Zelf meten en wegen
Afgelopen weken hebben we in de klas zelf afstanden gemeten en zelf gewicht gewogen.
Hoeveel centimeter is een boek? En hoe groot is mijn been eigenlijk? Hoeveel milliliter zit er in een tube tandpasta?

Dit waren vragen waarmee de kinderen in de klas aan de gang zijn gegaan.

Het waren leuke en leerzame lessen!

31 okt 2019 - Gevangenpoort ( 6a )
Afgelopen maandag zijn we met de klas op bezoek geweest in het museum ' De Gevangenpoort' in Den Haag.

Daar hebben wij gehoord en gezien hoe mensen vroeger opgesloten zaten in cellen, in afwachting van hun straf.

Maar hoe werden de straffen eigenlijk bepaald? En door wie?
Daar kunnen de kinderen u meer over vertellen.