Groep 7b

Welkom bij groep 7b.

Hieronder vindt u de activiteiten van groep 7b. Naast een kleine toelichting van de activiteit zijn er natuurlijk foto's bij geplaatst om meteen een leuke indruk te krijgen.

06 apr 2020 - Weekplanning groep 7; 6 t/m 10 april

06 apr 2020 - Thuiswerk Engels week 3
Lesson 3 – Directions De weg wijzen

Step 1: Vocabulary Woordenschat

Play this game: Doe dit spel:

Instructions Uitleg

• Press on the speaker symbol to listen to the word. Druk op het luidspreker symbool om naar het woord te luisteren.

1. Choose the correct word for each picture. Kies het juiste woord bij elk plaatje.
  • When you have finished, click on the button ‘Finish’ to check your answers. Als je klaar bent, klik op het knopje ‘Finish’ om de antwoorden te controleren.
  • If you have any mistakes, click on ‘Try again’ to repeat it. Als je fouten hebt gemaakt, klik op ‘Try again’ om het opnieuw te doen.

Step 2: Listening Luisteren

Instructions Uitleg

• Do the ‘Preparation’ exercise first. Match the words to the pictures. Doe eerst de ‘Preparation’ (voorbereidingsopdracht). Kies het juiste woord bij elk plaatje.

1. Watch and listen to the story. Kijk en luister naar het verhaal.
    2. Play the game. Choose the correct answer each time. There are seven questions. Doe het spel. Kies steeds het juiste antwoord. Er zijn zeven vragen.
  • You can watch the film as many times as you need to. Je kunt het filmpje afspelen zo vaak als het nodig is.

Step 3: Fun time! Tijd om plezier te maken!

Do the hokey cokey in English. Go on… just try it! Doe de ‘hokey cokey’ in het Engels. Vooruit … probeer het maar!

Instructions Uitleg

1. Sing and dance with the film. Zing en dans mee met het filmpje.
    2. Play the game. Put the sentences in the right order. Doe het spel. Zet de zinnen in de goede volgorde.

25 mrt 2020 - Thuiswerken
Preview foto We zitten nu al een tijdje thuis. Gelukkig zijn jullie hard aan het werk!

Dat kun je wel zien! Ik hoop deze week nog meer fotootjes te krijgen van jullie:-)
Dan vergeet ik ook niet hoe jullie eruit zien:-P haha!

12 feb 2020 - Dode hoekles
Preview foto Gisteren hebben de beide groepen 7 les gehad over de dode hoek bij vrachtwagens. Waar ben je wel en niet zichtbaar voor de bestuurder.

Na de les mochten de leerlingen een kijkje nemen in een echte vrachtwagen.

07 okt 2019 - Schrijfster Vivian den Hollander op bezoek
Preview foto Vandaag was Vivian den Hollander bij ons op bezoek. Zij is kinderboekenschrijver. De  leerlingen hebben van te voren zelf een verhaal geschreven. Vivian heeft er een paar uitgekozen. Ze was onder de indruk van het schrijftalent! Er was ook een muzikant, die de verhalen op muziek heeft gezet. Dat klonk erg mooi. Als het verhaal spannend werd, was dat in de muziek te horen. Daarna vertelde ze hoe zij zelf een verhaal schrijft. "Alleen beer mocht mee'' is het waar gebeurde verhaal van een meisje in oorlogstijd.

Wist je dat Vivian zelf ook op de Anemaschool heeft gezeten?

Fotoalbum:

IMG_1627.JPG IMG_1629.JPG IMG_1628.JPG IMG_1626.JPG IMG_1625.JPG